2.1.2022

Karjalasta kajahtaa…

 Hyvää alkanutta vuotta 2022!!! Meidän perhe lomailee täällä Aunuksen oblastissa kauniissa Karjalassa jälleen. Tapaninpäivänä ajeltiin Kaustisen joulunvieton jälkeen tänne ja nyt on viikko suunnilleen vaan laiskoteltu, on tullut kyllä tarpeeseen.

 Täällä Laatokan rannalla on ihan uskomattoman paljon lunta. Reissun aikana on käyty päiväreissu Petroskoissa ja oseamman kerran appivanhempien luona Aunuksen kaupungissa. Täällä Venäjällä Joulun vastine on Uusivuosi, joten meidän perheen uusilla standardeilla tulee joulu vietettyä viikon välein kahteen otteeseen.

 Uusivuosi ja sen juhlinta piti sisällään hyvin perhekeskeistä illanviettoa. Syötiin, kilisteltiin, katsottiin vanhoja Venäläisiä elokuvia, syötiin jälleen jaettiin joululahjat, syötiin ja kuunneltiin Putinin uudenvuoden puhe televisiosta joka päättyi Kremlin kellojen lyöntiin ja sitten siirryttiin ulos ampumaan ilotulitteita. En tiedä onko tässä Tässä Tuuloksenjoen maisemissa hetkeen Suomalainen upseeri järjestänytkään moista pommitusta kun mitä täällä aattoiltana nähtiin.

 Huomenna manantaina meidän matka-mersun nokka kääntyy takaisin kohti Suomea. Tulomatkalla autosta jäi muovinen pohjasuoja erään rautatien penkkaan mutta onneksi vähillä vaurioilla selvittiin ja paikallinen huoltokaveri sen laittoi paikoilleen, tunnin työ ja maksoi noin 5€. Bensa täällä maksaa 50snt. litralta.

 Yksi ilta vietettiin Viteleen kylällä saunomassa. Mahtava Venäläinen banja, kuuma sellainen oli varattu perheemme käyttöön, uitiin pihalla lumisateessa lämmitetyssä altaassa, ja uitiinpa lumihangessakin.

 Uudenvuodenyönä pommien jälkeen lähdettiin Tuksan kylään yö-Discoon. Ei olisi lähdetty muuten mutta emännän siskonmies oli ohjelmajärjestäjänä paikallisille nuorille joten siellä aamuyöstä ihmeteltiin pakkasessa kuinka paikallinen nuoriso tanssi hangessa.

 Tällainen ajankuva täältä Karjalasta. Suosittelen käymään joskus, vaikka ihan oikaisemassa ennakkoluuloja. 

Ei kommentteja: