25.10.2021

Ehtoota Rinikenistä

  Maanantai alkaa olla pian purkissa. Täällä Sveitsissä alkaa hiljalleen syksy näkyä ja puiden lehdet punottaa ja osa tipahtelee jo maanpinnalle. Kulunut vuosi ei kelien puolesta ole ollut mitenkään kummoinen mutta seuraava olkoon parempi.

 Meillä täällä arki sujuu varsin mukavasti. Itselläni tuli vuosi täyteen uudessa työssä. On ollut kieltämättä vuosi epämukavuusalueella opetellessa itselleni jotain totaalisen uutta toimenkuvaa ja siitäkin pääosa etänä kotitoimistossa. Globaali johtaminen ei välttämättä ollut mielessä kun aikanaan Karstulassa toimin nokikolarin hommissa mutta niin vaan tänäänkin on koitettu olla sotkimatta asiakkaiden asioita aina Uudesta Seelannista Kanadaan asti. Tällainen globaali tehtävä on joskus mielenkiintoinen jo ihan aikataulujenkin puolesta kun kello on aina eriajassa eripuolilla maailmaa.

 Jos työ onkin rankkaa niin onneksi kotona saa rentoutua. Vuosia haaveiltu normaali elämä on totta ja pääsääntöisesti 8 tunnin työpäivän jälkeen saa oikeasti keskittyä meidän elämään. Normaalisti työpäivä alkaa aamulla Moccamasterin tyhjentämisellä, muru lähtee opiskelemaan ja minä jään kotitoimistoon kahlaamaan yön aikana saapuneet sähköpostit. Kun postilaatikko on tyhjä teen päivän ensimmäiset kuntoliikunnat kävelemällä toimistolle odottelemaan lounasta. Illasta sitten kun työt on tehty kävelen takaisin, tavoitteena on että tulisi 14km käveltyä nyt joka päivä.

 Viikonloppuisin käydään Lauantaina Saksassa kauppareissulla, huomattavasti säästää ruokakuluissa kun ostaa ruoat tuosta 20km päästä Waldshut-Tiengenin pitäjästä. Yleensä nautitaan lounas myös Saksassa ja sitten vaan loppu viikonloppu "chillaillaan".. Sauna on tietenkin jokaviikonloppuinen must.. Sunnuntaisin yleensä käydään läheisen kylpylän saunaosastolla, useampi aivan mahtava sauna joista ehkä paras on Finnish sauna sekä panorama sauna, sauna-alueella on myös ulko-allas jonka vesi on aika kylmää mutta vielä ainakin tälle syksylle on uskallettu kastautumaan.

 Kerran kuukaudessa käydään jossain vähän ihmettelemässä nähtävyyksiä. Viime viikonloppuna lähdettiin extempore matkalle Lauantain aamiaisen jälkeen Italiaan Como järvelle, sama kun ajaisi Kaustiselta Tampereelle ja maisemat oli kyllä upeita, yöksi jäätiin johonkain random hotelliin ja ihan kivasti sai nukuttua, seuraavana aamuna palasimme eri reittiä alppien yli ja luulen että meistä molemmat nauttivat huikeista maisemista.

 Tällaista täällä, Joululoma lienee se seuraava juttu mitä jo kovasti suunnitellaan. Tarkoitus on tulla Keski-Pohjanmaalle hyvissä ajoin ja sitten lähdetään Tapaninpäivänä kauniiseen Karjalaan. Olen aina tykännyt rajantakaisen Karjalan jutuista ja nyt elämän onnistumisin myötä on ollut aiheellista hommata monikertaviisumi joten sinne voi mennä milloin vaan, puoli perhettä asuu nyt siellä.

 Mutta että. Syysterveisiä täältä Sveitsin Alppimaasta...

Ei kommentteja: