30.8.2016

CQ CQ CQ KG5MCU


Hieman aikaa radioamatööriharrastukselle kuluneena viikonloppuna. Olen harrastanut radioita noin 23 vuotta enemmän tai vähemmän. Ehkäpä tuo harrastus on aina hieman taka-alalla odottamassa eläkepäiviä jos silloin olisi aikaa olla aloillaan ja keskittyä värkkäilemään.
 Kaverini "Chuck" tyhjensi varastojaan tuossa naapurissa ja häneltä löytyi antenni tarvikkeita jotka sosialisoin ja aloin rakentelemaan itselleni vertikaali-antennia HF- yhteyksiä varten. HF- taajuusalue on eräänlainen taajuusalue reilusti normaalin yleisradio liikenteen taajuuksien alapuolella ja noilla taajuuksilla on mahdollista pitää yhteyksiä vaikka maapallon ympäri, signaali lähtee radiosta antennin kautta ilmoille, menee avaruuteen ja kimpoaa avaruuden eri kerroksista takaisin "skippi" ja aikansa kun kimpoilee niin saattaa yhteys päätyä vaikka Suomeen.. Oma haaveeni on pitää tästä nykyisestä kodista radioyhteys juurikin Suomeen. Valitettavasti tämä lentokenttä ympäristö ei tarjoa kovin oivia antennin asennus mahdollisuuksia joten tuollainen "vertikaali-antenni" on lähes ainoa vaihtoehto tavoitella kunnon yhteyksiä.

Tämä viikko menee tässä koti-toimisto hommissa. Paljon toimistotyötä ja paperihommia tehtävänä ja siinä ohessa onnistuu jaksottaa omaa ajankäyttöä siten että liikunnatkin onnistuu. Edelleen haluan kuntoilla kovasti, täällä Amerikassa se on suotavaa kun energian saanti on vähän liiankin helppoa. Tänään aamu alkoi kympin lenkillä, lounaan jälkeen kävin pari tonnia uimassa ja ennen illallista ajelin maastopyörää reilun parikymmentä kilsaa tässä lentokenttää ympäri.
 Tällainen yksinäisyys antaa paljon aikaa ajatteluun, olen ihan tyytyväinen täällä mutta vaimoa kovasti odottelen tänne vierelleni ja sittemmin katsotaan kauanko meitä Amerikka kiinnostaa. Mutta se niistä vakavista kirjoituksista, mukavaa viikkoa sinne merien taakse, salkkarit katsomatta joten täytyy lopetella...

Ei kommentteja: