6.9.2016

Ajoneuvon osto Amerikasta...


 Täällä on tänään Maanantaina ollut kansallinen vapaa-päivä, Labor day.. Olisikohan se joku Vappua vastaava tai sinne päin.
 Mennyt viikonloppu meni allekirjoittaneella Auton ostoon liittyvissä kuvioissa. Joskin minulla on yhtiön käyttööni antama Fordin maasturi niin oli aika hankkia perheeseemme toinenkin ajoneuvo, vaimolle valmiiksi kun saapuu Yhdysvaltoihin niin ei tarvitse jumiutua kotiin, täällä kun ilman autoa ei pärjää juurikaan.

 Ostin Mercedes Benz merkkisen kulkuneuvon yksityiseltä myyjältä. Täällä Yhdysvalloissa ei käytettyyn autoon saa juurikaan takuuta ostaa sen sitten yksityiseltä tai liikkeestä, ei ainakaan niin edulliseen kun mitä minun kukkaro kestää.
 Mersuista on tullut jonkin verran kokemusta vanhemmasta W210 korimallista, yksi sellainen meillä on Suomessa liikenteessä tällä hetkelläkin. W211 jollainen tämä uusi on korimalliltaan oli itselleni uusi tuttavuus mutta olen sellaisesta kyllä haaveillut. Täältä noita saa melkein ilmaiseksi joten otin riskin ja hankin moisen, löytyi nettipalstalta.
 Myyjä ilmoitti että auton renkaat pitää uusia ja muita vikoja ei pitäisi olla. Renkaat on nyt uusittu ja löytyi 2kpl rikkinäisiä alumiinivanteita. On todennäköistä että kyseinen auto on ajettu katuhidasteeseen kovalla vauhdilla. Mutta renkaiden ja öljyjen vaihdon jälkeen alan olla vakuuttunut että auto on hyvä ja ainakin toistaiseksi edullinen käyttöauto, tosin tutkimukset jatkuu vielä.

 Autokauppa itsessään muistuttaa etäisesti Suomen kaupantekoa, edellisen omistajan pitää antaa "title" paperi uudelle omistajalle vähän kuin luovarit konsanaan, tällä title paperilla ja auton katsastustodistuksella saa sitten hakea kilpiä autoon, vanhat kilvet ovat omistaja ja vakuutuskohtaiset.  Mutta eiköhän tähänkin menopeliin saada paperityöt tehtyä tämän viikon kuluessa, toivottavasti ei tule paljoa muita isoja yllätyksiä. Muutaman puslan vaihdan alustaan, yhden tukivarren ja mietinnässä on laitanko uuden tuulilasin.


 Tänään illasta auton rassauksen päätteeksi ajoin 20km pyörälenkin tuossa lentokentän rullausteitä pitkin. Naapurin setä ulkoiluttu P-6 Texan merkkistä museo sotalentokonettaan ja pyysi kyytiin istumaan, rullailtiin siinä sitten tovi kahdestaan, kyllä tuntui hienolta..
 Tuo Texanin peräpenkillä istuminen tuntui hienolta mutta vielä hienommalta tuntui että tämä herra pyysi kyytiin. Sellainen vanha jääräpää tuosta naapurista jonka kanssa viikko sitten tuli melkein tappelu kun olin kuvaamassa lentokoneita hänen mielestään väärällä alueella, olin kylläkin oikeassa paikassa mutta hän huusi kun hyeena ja uhkasi soittaa poliisit ja kävipä vielä vuokra-isännällenikin haukkumassa meikäläisen... No, piipahdin tuossa viikolla sitten kylässä ja sovittiin riitä ja lyötiin kättä päälle, nyt sitten rullailtiin Texanilla kun vanhat kaverit, voi pojat että tuntui kivalta :)



Ei kommentteja: