17.6.2021

Kesälomat aluillaan...

 Huomenna perjantaina on viimeinen työpäivä ennen kesälomia. Kulunut työrupeama on ollut mielenkiintoinen mutta haastava. Hypättyäni syksyllä uuteen työhön en kyllä arvannut mihin tuli ryhdyttyä, vastuuta oli tiedossa ja sitä on annettu.

 Sunnuntaina suuntaan rajan takaiseen Karjalaan. Ihana puoliskoni on siellä perheensä parissa ja itse suuntaan Laatokan taakse niin pian kun suinkin.

 Sukuani on lähtöisin Laatokan Karjalasta, tarkemmin Sortavalan maalaiskunnasta. Kaikki Sortavala jutut ennen evakkoa on ollut aika tarkoin varjeltu salaisuus suvussamme eikä asioista ole juuri puhuttu. Evakkoon lähteneet kaksi sukupolvea ovat jo poistuneet keskuudestamme eikä kukaan tiedä mistä tarkalleen evakkoon lähdettiin, Rytyn kylä ja Pitkäjärvi ovat kuulemma joskus vilahdelleet keskusteluissa ja ne on lähes ainoat koordinaatit jonka perusteella aion aloittaa urakan ja selvittää tarkalleen talonpaikan, olipa se sitten kuinka haastavaa tahansa. Ensimmäinen yritys on tulevana Sunnuntaina, Pitkäjärvi niminen paikka on löytynyt kartasta ja vanhan sota-ajan kartan perusteella sen rannalla olisi ollut yksi talo, nyt sateliittikuvan perusteella sillä paikalla kasvaa umpimetsää eikä teitäkään mene lähimaastossa, joten saattaa tulla mielenkiintoinen reissu.

 Juuret on siis Karjalassa ja siellä useamman kerran käyneenä voin kyllä sanoa että jotain taikaa siinä paikassa on, luulenkin että perheasioiden ohessa Karjalasta tulee yksi aikuiselämäni mielenkiintoisista kohteista johon aion palata uudelleen ja uudelleen. Mutta jätetään tämä nyt tähän, kirjoittelen Sunnuntain retken jälkeen vähän lisää...

Ei kommentteja: