3.10.2020

Uusi työ Sveitsissä alkoi

  Terveisiä Sveitsin syksystä, hiljalleen pitää alkaa uskoa että syksy tulee myös tänne. Normaalisti syksy tulee kuukauden Suomea jäljessä tänne, tosin tänään oli vielä maltilliset +28 astetta joten ihan ei vielä palella tarvinut mutta epävakaista on ollut. 

 Suomessa vietin reilut puolitoista viikkoa vapaita ja maanantaina palailin takaisin Sveitsiin. Aika Suomessa meni nopeasti ja parhaassa seurassa mutta ehkä olen saanut kuluneen vuoden aikana hieman liian suuren annoksen Suomessa oloa joten kiva olla nyt täällä, vaikka Sveitsissä ei itselläni juurikaan ole kavereita niin enemmän tämä kuitenkin tuntuu kodilta nykyään.

 Torstaina kuukauden ensimmäisenä päivänä aloitin uudessa työssä. Oli hieman luopumisen haikeutta luopua reissutyöstä mutta kaikella on aikansa. Insinöörin töitä tuli tehtyä sen 13 vuotta joista viimeiset 11 vuotta nykyisen yhtiön ABB:n leivissä, ei ole kyllä työnantajassa moittimista, upea talo ja on ollut ilo palvella osakkeenomistajia.

 Noin vuoden verran kestäneet neuvottelut päättyivät Syyskuun alussa, noin vuosi sitten minua pyydettiin miettimään mahdollista uutta työtehtävää. Työhakuprosessi oli sittemmin monivaiheinen ja piti sisällään elämäni haastavimmat haastattelut ja sopimusneuvottelut, valmista kuitenkin tuli. Uusi titteli on jotakuinkin Global TEC - Project Manager - EOW MV Drive Systems.. Voin sitten joskus kertoa tarkemmin mitä se tarkoittaa (kun ymmärrän ensin itse)

 Kun aikaisemmassa työssä olin paneutunut yhtiömme valmistamiin välijännite-taajuusmuuttajiin (siis isoihin taajuusmuuttajiin) niin tässä uudessa työssä hyppäsin tiimiin joka paketoi, ei pelkästään taajuusmuuttajat mutta myös moottorit, sähkökojeistot, muuntajat ja kaikenmaailman alan herkut ja myy ne asiakkaalle. Varmaan pääsääntöisesti myydään suuria metallitehtaita mutta aika paljon on työtä myös uusiutuvan energian parissa. Minun tehtäväni EOW eli End Of Warranty Manager on ottaa homma haltuun kun ensin myynnin ja projektoinnin insinöörit on lyönnyt palikat kasaan ja valmiiksi kuljetettavaksi asiakkaalle. Tehtävänä on junailla toimitukset, asennukset, käyttöönotot ja huollot aina takuuajan loppuun saakka joten ihan vähällä tässä hommassa ei tule pääsemään, mutta kivalta kuulostaa näin ensimetreillä.

 Nyt on yllättäen paljon vapaa-aikaa. Kun iltaisin saakin hotellien sijaan tulla kotiin ja viikonloputkin on oudon pitkiä niin tässä on henkisen asettautumisen paikka. Olen kyllä jo useamman vuoden haaveillut tasaisemmasta elämästä mutta nyt kun se on totta niin välillä sitä käy ihan vaan tarkistamassa että 6 matkalaukkuani ovat edelleen ylähyllyllä tallessa.. Eilen sentään maltoin paketoida "keikka-työkalut" pois omasta hyllystä tunkemalla ne niin piiloon ettei ne häiritse silmää.

 Mutta tällaisia lauantai illan mietteitä Paradiesstrasselta, huomenna on saunapäivä paikallisessa kylpylässä.

Ei kommentteja: