18.12.2016

Junassa halki pimeän Pohjanmaan...

 Terveisiä valtion rautateiltä. Väsynyt matkamies saapuu täältä etelän suunnalta junalla kohti Vaasaa reilun vuorokauden myöhässä alkuperäisestä aikataulusta.
 Jos ei olisi hyvä "fiilis" siitä että Joulu on jo ovella, voisi vääntää naaman ruttuun ja haukkua ihan kaikki maailman lentoyhtiöt ja lentokenttä virkailijat.
 Perjantaina lähdin Houstonista matkaan, kone lähti myöhässä kohti Philadelphiaa koska koneen vessa oli rikki, sitä korjattiin kentällä tunti. Sitten Philadelphiaan jossa niin ikään koneen lähtö oli aluksi tunnin myöhässä, kun viimein istuttiin koneeseen niin koneesta kuului paukahdus käynnistyksen yhteydessä ja paineistukset hävisi, onneksi tämä tapahtui maassa eikä Atlantin päällä mutta se tiesi yötä Philadelphiassa hotellissa.
 Uudelleen reititys vei Philadelphiasta täysin väärään suuntaan Chicagoon. Yllättäen lento Chicagoon oli peruttu mutta onnistuin saamaan paikan aiemmalle lennolle. Kun taas Chicagossa vaihdoin konetta oli koneessa yllättäen tekninen ongelma ja koneen avioniikkaa korjattiin reilu tunti kentällä.
 Lento Atlantin yli meni leppoisasti, komea uusi Boeing 787 kone. Lontoossa vaihto meni muuten hyvin mutta Suomeen lähtevä Finnairin kone oli tunnin myöhässä, menetin sen vuoksi varaamani junalipun mutta sain myöhemmin seuraavaan junaan liput. Helsinkiin saavuttuani oli matkalaukku hukassa joten siitä täyttelin paperit kentällä, toivottavasti laukku saapuu Vaasaan piakkoin.
 Joskus matkan tekeminen on tällaista, itselläni ehkä eniten draamaa sisältänyt matka mutta edelleenkin olen tyytyväinen että olen pian perillä. Aikaeroväsymys varmaan vaivaa joitain päiviä mutta näin Joulun aikanahan voi valvoa vaikka öisinkin.

Ei kommentteja: