6.12.2023

 


Hyvää Itsenäisyyspäivää Suomalaiset 

 Tervehdys Sveitsistä. Tänään Suomessa vietetään itsenäisyyspäivää, täällä ulkomailla tämä on ihan normaali työpäivä mutta ollaan hengessä mukana. Vaikkakin Suomen itsenäisyys on vuosien varrella alkanut näyttää erilaiselta kun alunperin, voitaneen sitä kutenkin edelleen itsenäisyydeksi kutsua, hyvä niin.
 Joulu tekee tuloaan. Meillä on kotona hieman tehty joulukoristeluja, on jopa pieni puolenmetrin kuusikin makuuhuoneen nurkassa ja se muistuttaa siitä että on aika laittaa kiireinen vuosi pakettiin ja ottaa loppuvuoden projektiksi rentoutuminen läheisten parissa, hyvä niin.
   Meillä on rakkaan vaimoni kanssa ollut mukava viikko, ensin juhlimme kolmatta kihlapäiväämme marraskuun lopussa ja heti perään syntymäpäivääni joulukuun alussa, vaimoni oli varannut meille hienon alppihotellin Säntis nimisessä paikassa, siellä oli kylpylä, hyvä ruokaravintola ja mielenkiintoinen köysirata 2500 metrin korkeuteen jossa Sunnuntaina vierailimme, tällainen irtiotto arjesta oli mukavaa esimakua Joulusta ja rentoutumisesta omien parissa.

 Olemme molemmat työskennelleet kesäloman jälkeen hurjalla tahdilla, vaimoni on onnistuneesti saanut haalituksi määräaikaisia työsuhteita toinen toisensa perään ja niistä meneillään oleva työsuhde tuntuu olevan se kaikkein mieluisin, joskin hänen työnsä on hurjan fyysistä on minun työni enemmänkin psyykkisesti rasittavaa tietokoneen takan istumista mutta toinen toisiamme tukien selvinnemme molempien päivistä, viikonloppuisin rentoudutaan, hyvä niin.
   Jouluksi suuntaamme jälleen pohjolaan. Itselläni matkalaukku on tuossa ammollaan ja odottaa elämäänsä sisältöä, perjantai iltana hyppään siiville ja leijailen kohti Salonkylää, vaimo tulee sitten aikanaan perästä mutta kuitenkin jouluksi kotiin, Suomen kotiin. Olisimme luonnollisesti toivoneet vierailevamme myös appivanhempien luona uudenvuoden aikoihin mutta vallitseva maailmanpoliittinen tilanne asettaa omat haasteensa ja taidammekin pääsääntöisesti pysytellä kolmen maantieteellisen pohjnamnaan alueella.

 Joulu tulee tänäkin vuonna ja hyvä niin...



Ei kommentteja: