17.3.2009

Hyvää yötä...


Hyvää yötä ja entä sitten? Innostuin tässä sattuneista syistä miettimään sanan Hyvää yötä merkitystä. Kuinka moni tänä iltana saa kuulla joltain hyvää yötä ja kuinka monelta se kenties jää kuulematta tai ehkä lukematta jostain viestimestä, kännykästä, tietokoneen ruudulta tai jostain vastaavasta?
Television kuuluttajat monesti sanovat hyvää yötä päivän päätteeksi, onko ihmisiä joille tuo on ainoa hyvän yön toivotus joka inhimillisin konstein on kuultavissa ja onko siinä sitä jotain mitä kunnon hyvän yön toivotus tulisi merkitä?
Yönhän sinänsä voisi kuvitella leppoisaksi matkaksi "jonnekkain" tärkeän ihmisen lähettyviltä vaikka ei siltikään siitä olisi minnekkään menossa. Kuitenkin sanana tuo täytyy tarkoittaa paljon kun sen heti huomaa mikäli se jää puuttumaan ja matkan aloittaminen "tuonne jonnekkin " tuntuu hieman vastenmieliseltä.
Ehkä tuo sana on saannut suuren merkityksensä jo varhain lapsena. Ehkä sitä jo silloin ennen kun oppi kaikkea ymmärtämäänkään mietti mitä nuo sanat vanhempien lausumana tarkoitti kun noiden sanojen jälkeen yritti hiljaisuudessa rauhoittua nukkumaan. Ehkä vastakohtana tulee sitten joskus vanhuus jolloin taas ymmärtäväisenä ja paljon kokeneena kyllä ymmärtäisi mitä nuo sanat tarkoittaisi mutta niitä ei vaan ole enään kukaan sanomassa, harmillista.
Miettikääpä asiaa ja sanokaa tänä iltana hyvää yötä niille jotka ehkä ymmärtävät mitä se tarkoittaa..

Hyvää yötä.... -Nalle silmät sulkee....

ps. tulihan ne mun toivotuksetkin :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ääneti lausun sinulle edelleen hyvän yön toivotukset iltaisin...oli aika hyvä teksti sulta,pisti miettimään,kuinka arkisia juttuja nuokin on mutta tärkeitä...:9 olet fiksu miäs...!!koitahan jaksella!!