26.10.2008

Pakko-Ruotsille Nej Tack!

Pakko-Ruotsin aika Suomalaisessa peruskoulu opetuksessa on tullut mielestäni tiensä päähän. Ruotsin kielen voisi pitää valinnaisena jos joku sitä haluaa opiskella. Ruotsin kielen sijaan on painotettava hyödyllisempiin kieliin.

Mielestäni kansalais-adressin luominen pakko-ruotsia vastaan olisi aiheellinen mikäli kieliongelmaa ei muuten saada korjattua.

Ugh olen puhunut!

Teemu

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

huomenta Teemu ja tuloksekasta vaalipäivää!

Lukasin tässä aikani kuluksi muutamia mietteitäsi...hhmmm.. tunteet ovat erittäin ristiriitaiset. kirjoitit käsittääksesi siitä, kuinka esim. demarit ja muut valtapuoluuen jäsenet pilkaavat toisiaan ja hakevat vääriä asioita, jotta saisi teidän maineen mustamaalattua. Tietysti sellainen politkointia on rumaa ja edesvastuutonta, mutta oisko niin, että sinä hieman syyllistyt samoihin juoniin? Jotenkin uhkut valtavasti menestystä ja tulevaa puolueenne vaalimenestystä ja tokihan siitä iloinen saa olla... mutta mutta kirjoituksistasi välittyy samanlainen tunnelma kuin mitä Akseli joukkoineen lähtiessään sisällisotaan...

Olen iloinen siitä, että puolueenne puheenjohtaja on saanutluotsattua porukkansa kohti hyvää tulosta, mutta mielestäni tuollainen voimakas muiden alaspainaminen lyö asian itseään vastaan. No se on vain minun käsitykseni, mutta jos politiikka ihan oikeasti on noin RUMAA ja HUONO KÄYTÖKSISTEN ihmisten taistelutanner, niin mietityttää kyllä, että mihin olen pääni työntämässä!

Aikuisina meidän kyllä pitäisi osata tuoda hyvyytemme esille muutenkin kuin korostamalla toisten huonoutta/tietämättömyyttä/typeryyttä...

Howerver, iloista sunnuntaita ja äänirikasta iltamaa sinulle Teemu!

t. Miia

Anonyymi kirjoitti...

Oho, unohdin oikolukea kommenttini, hieman liian innokkaana kirjoitin ja lähetin...sorry kirjoitusvirheet... täytyypä terästäytyä!

Anonyymi kirjoitti...

Hei... Nyt on kyllä munkin pakko laittaa tänne kommentti... koska itse olen suomenruotsalaine ja suomi kakskielinen maa niin en ymmärrä miten voit tollaista laukaista.. todella törkeätä.. ja jos sitä ruotsi pidetään pakko ruotsina niin onhan se sitä mutta itse olen erittäin tyytyväinen että olen kaksikielinen ja siitä en enemmän hyötyä kuin haittaa.. jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen mutta tollaiset mielipideet kannattais varmaan pitää ihan omana tietona.. Minä jopa luulin että oot sellainen ihminen joka on avara katseinen mutta se nyt on kyllä huomattu että oli virhe arvio... TODELLA TÖRKEETÄ.. olen erittäin pettynyt...
'
Eva

Teemu Koivusalo. kirjoitti...

Kuten sanoin pidetään Ruotsin kieli valinnaisena aineena Suomen kouluissa. Ymmärrettävästi kritiikkiä tulee mutta seison asian takana.
Pakko Ruotsin aika saa olla maassamme ohi ja mielestäni siihen tulee pyrkiä.

Tore Fagernäs kirjoitti...

Enempi ihmisiä ymmärtää ruotsia kun suomia,se siitä.